PRISM ÖVERVAKNING!

Sedan Prism avslöjades först av Guardian och Washington Post, har det varit mycket diskussion i alla medier kring exakt vad NSA: s topphemliga program är, hur det fungerar och vad den omfattar.

Även om många av dessa har gett värdefull insikt och detalj i driften av programmet, göra flera av rapporterna inte stämmer överens med de uppgifter som erhållits av väktarrådet.

Vissa artiklar har hävdat att Prism är inte ett verktyg som används för insamling av uppgifter från amerikanska företag, utan är i stället ett internt verktyg som används för att analysera sådan information.

Andra har spekulerat - i ljuset av avslag från teknikföretag med att ge "direkt tillgång" till servrar - som Prism verkar genom avlyssning av kommunikation kablar.

Båda dessa teorier tycks motsägas av interna NSA handlingar.

I syfte att hjälpa debatten över hur Prism fungerar, är Guardian publicerar en ytterligare bild från 41-presentation som detaljer Prism och dess funktion. Vi har censurerat några programnamn.

De slide detaljer olika metoder för datainsamling enligt FISA ändring Act of 2008 (som förnyades i december 2012). Det skiljer tydligt Prism, som innebär insamling av data från servrar, till skillnad från fyra olika program som omfattar insamling av data från "fiberkablar och infrastruktur som data flyter förbi".

I huvudsak föreslår sliden att NSA även samlar viss information enligt FAA702 från kabel fångar, men denna process är skild från Prism.

Analytiker uppmuntras att använda båda metoder för datainsamling.

The Guardians första redovisningen av Prism gjorde rensa teknikföretag förnekade all kännedom om programmet, och inte spekulera i om det skulle behöva ett sådant samarbete för att kunna arbeta.

En långt mer fullständig bild av den exakta driften av Prism, och de övriga avställningsdrift fram i ljuset, väntas dyka upp under de kommande veckorna och månaderna, men denna bild ger en tydligare bild av vad Prism är - och, framför allt, är inte .
 
 
Facebook Grundaren om Prism 
 
"Facebook är inte och har aldrig varit en del av något program för att ge USA eller någon annan regering direkt tillgång till våra servrar," Zuckerberg sade i ett Facebook-inlägg. "Vi hade inte ens hört talas om PRISM innan igår."
 
Google's Larry Page chimed in with his own response. "We have not joined any program that would give the U.S. government—or any other government—direct access to our servers. Indeed, the U.S. government does not have direct access or a 'back door' to the information stored in our data centers. We had not heard of a program called PRISM until yesterday,"
 
ungefär samma uttalanden från Google & Facebook.
mer här 
 
http://christianengstrom.wordpress.com/2013/06/08/obamas-prism-och-eus-datalagringsdirektiv/
och där kan man läsa mer. såg en PP symbol så antar att det bara är att dela den då :P
 
Vad är min syn på detta då?
 
Ja jag vet inte egentligen, med så mycket terrordåd som inträffat så är det väl bra om det stoppas?
men att övervaka varenda människa på jorden är det nödvändigt?
och hur ska de som övervaka allt se skillnad på ironi och terrorister?
men hur kan alla dessa terrordåd intrfäffa om alla är övervakade? vad övervakas egentligen? folks konsumtionsvaror ? handlar allt om att tjäna pengar? annars borde väl flera terrordåd stoppats?
 
Jag är för viss övervakning om det räddar människoliv men totalt emot om det handlar om att tjäna pengar på oss som konsumenter ? vad är er åsikt om detta?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0