Sett med VM-ögon ser det ljust ut för fler NHL-förstärkningar inom det närmaste. Flera av svensklagen har fått mardrömstartar i Stanley Cup-slutspelet. Sedin-brödernas Vancouver Canucks har förlorat båda sina matcher, Henrik Lundqvists New York Rangers likaså. Detroit Red Wings, som är proppfullt med svenskar, har förvisso vunnit en men har förlorat två.

Angående Bröderna Sedin säger förbundskaptenen:
- Vi har börjat föra samtal med deras agent så att vi snabbt är med om det händer något. Men jag har ingen aning om de vill komma eller om de är skadade eller i form, säger Mårts.

Bröderna Sedin låter dock meddela att man fullt fokus ligger på att vända Canucks dåliga trend och att man inte tänker på VM innan dess, enligt Expressen.

Joel Lundqvist är ambivalent till brorsan Henriks medverkande i VM. Å ena sidan vill han ju spela med brorsan i VM, å andra sidan vill han ju att "Henke" ska gå så långt som möjligt i Stanley Cup-slutspelet.
 
- Det är klart, så många chanser får man inte. Vi har väl en landskamp ihop. Men det är för tidigt och man vill för hans skull att det ska gå bra där borta. Det är en lång serie, säger Joel Lundqvist till Sportbladet.

Men Pär Mårts vill inte sitta och vänta in NHL-proffsens vara eller icke vara i truppen utan värnar om att truppen ska få vara intakt.
- Vi ska vara rädda om det vi har, det är också ganska starkt. Det är bra tyngd och svårt att forcera oss. Det ska vi inte byta ut bara för att vi ska. Vi ska vara jäkligt försiktiga med vad vi gör och inte ändra strukturen, säger förbundskaptenen.

Som tidigast slutar Stanley Cup-slutspelet för något av lagen på onsdagsmorgonen, då bröderna Sedin spelar sin fjärde match.

 

texten är kopierad från tv4